Vesti
11.03.2024. 17:20
Beta

Peter Stano

"Beograd i Priština nisu uradili mnogo na sprovođenju obaveza..."

1
Izvor: Shutterstock

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da je glavni prioritet Brisela sprovođenje obaveza koje su se Beograd i Priština prihvatili u okviru dijaloga. 

"Dve strane nisu uradile puno na implementaciji obaveza u okviru dijaloga i naš je glavni prioritet je da što pre počnu da ispunjavaju obaveze koje su na sebe preuzele", kazao je Stano na konferenciji za štampu u Briselu.

On je dodao da EU ne može da ulazi u detalje i komentariše procedure i korake napravljene na primeni Ohridskog sporazuma i Aneksa koji su Beograd i Priština usaglasili 18. marta 2023. godine.

Stano je povodom slučaja Banjska kazao da EU i dalje čeka finalni zvanični izveštaj o tom incidentu, kako bi se videlo ko je odgovoran za oružani sukob između naoružane grupe Srba i pripadnika Kosovske policije 24. septembra prošle godine.

"Do sada takav dokument nismo videli u Briselu", kazao je portparol EU.

Na pitanje da prokomentariše sastanak ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića i nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, o kome svedoči fotografija na društvenoj mreži X objavljena u subotu, Stano je odgovorio da nije na EU da komentariše svaki sastanak predstavnika srpskih vlasti sa raznim ljudima.

"To sa kime se sastajete više govori o vama, pogotovo ako su u pitanju osobe osumnjičene da su počinile krivična dela", kazao je portparol EU.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve