Vesti
03.05.2023. 20:45
Beta

Ministarstvo

Izrada plana podrške za đake, nastavnike i roditelje škole "Vladislav Ribnikar"

pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Članica Grupe za zaštitu od nasilja i diskriminacije ministarstva prosvete Milja Krivokuća izjavila je da će sa ministarstvom zdravlja izraditi plan podrške učenicima, roditeljima i nastavnicima beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar", kao i da deca te škole naredna tri dana neće imati nastavu.

"Reč je o tragediji koja ne može da vrati decu. Ali mi verujemo da su naše škole i dalje bezbedna mesta i da je ovo jedna veoma široka tema. Tim ministarstva ići će sutra do škole i izradićemo plan podrške, mi ga zovemo intervencija u krizi, konkretno za ovu osnovnu školu", rekla je Krivokuća u Beogradskoj hronici nakon tragedije u školi u kojoj je učenik ubio dvet osoba i ranio sedam.

Navela je da će, nakon ove tragedije, ministarstvo razmišljati i o uvođenju plana podrške i za druge škole u Srbiji, kao i da će poslati hitan dopis svim školama da ih podsete na sve resurse koje mogu da koriste.

"Radimo na povećanju broja stručnih saradnika, ministarsvo finansija proverava sredstva koja će biti odvojena u te svrhe. Podrška mentalnom zdravlju je jedina prevencija", rekla je Krivokuća.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

K. K. nije krivično odgovoran za masakr, ocu zadržavanje do 48 sati
zatvor

Više javno tužilaštvo

03.05.2023. 16:29

K. K. nije krivično odgovoran za masakr, ocu zadržavanje do 48 sati

Učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", K.K. (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam đaka, kao i radnika obezbeđenja, a šestoro učenika, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve