Vesti
16.06.2022. 12:36
Beta

Beograd

Počela isporuka besplatnih udžbenika za prvi i drugi razred

škola, knjige
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u četvrtak da je počela isporuka besplatnih udžbenika za sve đake prvog i drugog razreda u osnovnim školama u glavnom gradu.

Vesić je za RTS izjavio da su "u zavisnosti od izdavača, ti udžbenici vrednosti oko 5.500 dinara".

"Prošle godine tu subvenciju je dobilo skoro 24.000 roditelja. Ove godine je drugačije, dogovorili smo se sa ministarstvom prosvete i unapred izdavačima platili udžbenike koje su izabrale osnovne škole. Za to je grad izdvojio oko dva miliona evra", rekao je Vesić koji je dodao da će isporuka udžbenika u osnovnim školama biti završena do ponedeljka.
 

Grad Beograd je prošle godine prvi put raspisao nabavku gde je omogućeno roditeljima, čija deca idu u prvi i drugi razred, da se jave i dobiju subvenciju grada u vrednosti četiri osnovna udžbenika - Svet oko nas, Srpski jezik, Matemetika i izabrani strani jezik.

Vesić je istakao i da se u glavnom gradu trenutno "završava, radi ili projektuje 24 vrtića, što znači da neće biti lista čekanja".

"Važno je da roditelji znaju da 75 posto dece ima svoje mesto u vrtićima, a toga nema ni u mnogo razvijenijim gradovima od Beograda", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu "skoro 80.000 dece ide u vrtiće".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Deci je potrebno više od dva časa fizčkog u školi"
deca, dete, sport, fizičko

Unija poslodavaca Srbije

14.04.2022. 18:40

"Deci je potrebno više od dva časa fizčkog u školi"

Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je da je pokrenula dve inicijative u vezi sa sportom, da se poveća broj časova fizičkog vaspitanja u školama i donese etički kodeks radi preventivnog suzbijanja negativnih pojava u sportu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve