Vesti
23.09.2022. 07:02
R.E.

Vojska Srbije

Pogledajte obuku na samohodnom top-haubici (FOTO)

1
Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Na poligonima i vežbovnom prostoru u okolini Niša realizuje se kolektivna obuka posluga samohodnih top-haubica 155 mm B52 M15 "Nora“. 

Reč je o redovnom obučavanju za borbenu upotrebu ovog savremenog artiljerijskog sistema koje se, sa ciljem očuvanja borbene gotovosti, sprovodi u samohodnom topovsko-haubičkom divizionu Mešovite artiljerijske brigade, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremno otkrivanje ciljeva, rukovanje automatizovanim sistemom za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo ovim borbenim sistemom. 

Ova samohodna top-haubica je potpuno automatizovani sistem, koji odlikuje visoka tačnost i preciznost artiljerijske vatre, uz minimalno vreme za posedanje i napuštanje vatrenog položaja i obradu podataka. U sastavu Mešovite artiljerijske brigade nalazi se divizion sa tri baterije naoružane "Norama“, čijim je uvođenjem u operativnu upotrebu značajno unapređena sposobnost jedinice za dejstvo snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima taktičkog, operativnog i strategijskog značaja, kažu iz Ministarstva odbrane. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obuka u jedinicama za obezbeđenje od nuklearnih i hemijskih udesa (FOTO)
1

Vojska Srbije

31.08.2022. 17:05

Obuka u jedinicama za obezbeđenje od nuklearnih i hemijskih udesa (FOTO)

U kasarni "Car Lazar“ i na vojnom kompleksu "Ravnjak“ u Kruševcu, u toku je kolektivna obuka jedinice za obezbeđenje od nuklearnih i hemijskih udesa iz sastava 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane.
Foto
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve