Vesti
15.02.2023. 15:44
Beta

Treći slučaj od oktobra

Ponovo napravljena nelegalna brana na reci Krivaji

1
Izvor: Beta / WWF Adria / Boris Erg

Na reci Krivaji, prema Zobnatici, neko je ponovo napravio nelegalnu branu od napunjenih džakova.

Od oktobra prošle godine, ovo je treći slučaj prijavljivanja nelegalnih brana na području propusta između naselja Mali Beograd i Stari Žednik. Oktobra su bile uklonjene drvene pregrade vodotoka te reke.

Pretpostavka nadležnih u Javnom vodoprivrednom preduzeću "Vode Vojvodine" je da neko pregrađuje vodotok da bi zadržao vodu uzvodno od Bačkotopolskog jezera i time zaustavilo dotok vode u tu akumulaciju.

Lim progledao

Deponija na vodi

1

Deponija na vodi

31.01.2023. 14:58

Lim progledao

Foto

U "Vodama Vojvodine" sajt Magločistač je saznao da su pregrađivanje prijavili građani da je o tome obaveštena vodna inspekcija, te se čeka njen izlazak na teren i nalog za dalje postupanje.

Jedan građanin koji je želeo da mu se ne objavi ime, rekao je za Magločistač da je u januaru još bio otvoren tok reke, a sada je sprečen.

"Nije mi jasno šta neko želi ovim da postigne: da li hoće da zadrže ribu ili vodu, ili se neko jednostavno poigrava iz obesti ne shvatajući kakvu štetu čini nizvodno. Nadam se da će nadležne institucije da nađu počinioca i da već jednom prestane ovo divlje pregrađivanje kanala i vodotokova kako se kome prohte", rekao je meštanin.

Nakon ranijeg pisanja subotičkog portala o ovom slučaju, početkom oktobra prošle godine, DTD "Severna Bačka" je po nalogu JVP "Vode Vojvodine" uklonila branu, dok je ekološka policija Subotice početkom novembra prošle godine našla počinioce protiv kojih je pokrenut krivični postupak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemački hemičar: To što radite Dunavu je zločin
Reka

Zagađenje

04.06.2022. 09:56

Nemački hemičar: To što radite Dunavu je zločin

Nemački hemičar i profesionalni plivač Andreas Fat, koji je pliva Dunavom kako bi skrenuo pažnju ljudima na zagađenje, rekao je da je u Beogradu bio prinuđen da izađe iz vode i taj deo reke pređe na brodu da se, kako je naveo, ne bi zarazio jer se uplašio za svoje zdravlje i život.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve