Vesti
28.10.2022. 11:00
Beta

Zavod za statistiku

Popis u Srbiji - da li će biti "podužetaka"?

Ljudi
Izvor: Shutterstock

Tokom prvih 26 dana popisa stanovništva Srbije koji je oovog meseca u toku, popisano je više od 5.850.000 stanovnika što je više od 85 odsto procenjenog ukupnog broja, sapštio je Republički zavod za statistiku.

Zavod je procenio da će se ovim tempom popisivanja, popis završiti u planiranom roku - do kraja oktobra, ali nije isključio ni mogućnost produžetka popisa.

Zavod je ovo, kako je navedeno: "vanredno saopštenje", izdao "povodom neprofesionalnog, netačnog i nekorektnog izveštavanja portala Nova.rs o Popisu stanovništva", ali nije navedo na koji tekst je ovo saopštenje odgovor.

Nova.rs je pre tri dana objavila da popis stanovništva u Beogradu neće biti završen do 31. oktobra, zbog čega se očekuje da rok bude produžen, kao i da je u pojedinim beogradskim opštinama popisana jedva polovina stanovništva.

Zavod je, međutim, u saopštenju naveo da je "broj popisanih stanovnika u beogradskim opštinama kao što su Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac i Sopot znatno iznad nivoa Republike, dok su ostale beogradske opštine poput Novog Beograda, Voždovca i Čukarice oko republičkog proseka".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Za 20 dana popisano 4,7 miliona ljudi
Pisanje

Sve teče po planu

21.10.2022. 12:18

Za 20 dana popisano 4,7 miliona ljudi

Popis stanovništva u Srbiji teče po planu i bez većih nepravilnosti na terenu i u prvih 20 dana popisano je više od 4,7 miliona građana.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
21°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve