Vesti
02.10.2022. 08:34
Beta

Kosovo

Kurti Albancima: Učestvujte u popisu u Srbiji

Albanci, Albanija
Izvor: Shutterstock

Premijer privremenih vlasti na Kosovu, Aljbin Kurti pozvao je video porukom Albance u Srbiji, a posebno u Bujanovcu, Preševu i Medveđi da učestvuju na popisu stanovništva Srbiji.

Kurti je u poruci naveo da se Albanci koji žive u Srbiji u "kontinuitetu suočavaju sa nacionalnom i ljudskom diskriminacijom" i sa, kako je kazao" pasivizacijom njihovih adresa", preneo je portal KoSSev.

Kazao je da popis za Albance "nije samo pitanje stastitike", te pozvao građane da na "pasivizaciju odgovore registracijom svakog Albanca".

"Kao premijer Republike Kosova pozivam Albance koji žive u Srbiji, a posebno u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, da odgovore popisivačima registrujući sebe i članove porodice", naveo je on.

Sve o popisu u Srbiji

Pitanja, način obrade...

Popis

Pitanja, način obrade...

27.09.2022. 09:24

Sve o popisu u Srbiji

Pozvao ih je "da na pritisak odgovore registracijom" i da, kako je naveo odgovore na pasivizaciju registrujući svakog Albanca - one koji su sa privremenim mestom boravka u dijaspori i na Kosovu".

U Srbiji je u subotu počeo popis stanovništva i imovine koji će trajati do 31. oktobra.

Politički lideri Albanca iz Preševa, Bujanovca i Medvedje su prethodno pozvali sunarodnike da se odazovu popisu, za razliku od prethodnog koji su bojkotovali.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bez albanskog orla na Svetskom prvenstvu
Šaćiri

Zabrana

23.09.2022. 12:05

Bez albanskog orla na Svetskom prvenstvu

Od trenutka kada je održan žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru i kada je postalo jasno da će reprezentacija Srbije u grupi igrati protiv Švajcarske, ne posotji osoba koja se nije setila utakmic od pre četiri godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve