Vesti
24.07.2023. 17:39
R.E.

Ministarstvo odbrane

Koluvija nije, niti je bio pripadnik Vojnoobaveštajne agencije (VOA)

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dokument sa oznakama Vojnoobaveštajne agencije (VOA) koji se pojavio na društvenim mrežama, a u kome se prvooptuženi za uzgajanje tona marihuane na farmi Jovanjica, Predrag Koluvija dovodi u vezu sa VOA, falsifikat.

U saopštenju se navodi da Koluvija "nije, niti je bio oficir Vojske Srbije, nije pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, niti je ikada imao saradnički status u VOA".

"Reč je o lažnom dokumentu čiji sadržaj nije verodostojan i na kome je krivotvoren potpis direktora VOA brigadnog generala Zorana Stojkovića što je još 2019. godine utvrđeno grafološkim veštačenjem sudskog veštaka Ministarstva odbrane i Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Uprave kriminalističke policije", stoji u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Dodaje se da je pečat Vojnoobaveštajnog centra VOA "zloupotrebljen od strane njenog bivšeg pripadnika", a da forma spornog dokumenta "u potpunosti odudara od forme uobičajenog akta pod stepenom tajnosti 'Strogo poverljivo".

"Apelujemo na medije, ali i na celokupnu javnost, da ne podležu dezinformacijama koje se plasiraju u cilju narušavanja ugleda Vojnoobaveštajne agencije i Ministarstva odbrane", stoji u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvooptuženom u slučaju Jovanjica skinuta nanogica
nanogica, nanogvica

Predrag Koluvija

16.06.2023. 23:20

Prvooptuženom u slučaju Jovanjica skinuta nanogica

Vlasniku imanja Jovanjica na kom je pronađena jedna od najvećih plantaža marihaune u Evropi Predragu Koluviji, ukinuta je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta na teritoriji grada Beograda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve