Vesti
24.12.2022. 11:00
Beta

Skupštinski odbor

Hoće li Srbija uvesti sankcije Rusiji

srbija rusija 10. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović zakazao je za sredu sednicu odbora na kojoj će se raspravljati o Nacrtu Rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom, kao i o uvođenju određenih sankcija Rusiji.

Stefanović, koji je i potpredsednik Stranke slobode i pravde, naveo je u saopštenju da sednicu do sada nije zakazivao, jer je čekao izveštaj i analizu Ministarstva spoljnih poslova o usaglašenosti spoljne politike Srbije sa EU.

"S obzirom da sam obavešten da su navedena dokumenta poslata iz Ministarstva spoljnih poslova na skupštinski odbor, zakazao sam sednicu za sredu. Nadam se da će stići do srede i do samog održavanja sednice. Sama sednica će biti prilika da sve stranke iznesu svoje argumente kroz otvorenu raspravu nakon čega će biti omogućeno glasanje", kazao je on.

Tokom sednice će se, kako je dodao Stefanović, raspravljati i odlučivati i o svim drugim pristiglim inicijativama i predlozima rezolucija koje su podnele poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putin najavio jačanje ruske vojne moći i nuklearnih snaga
1

Rusija mir ne pominje

21.12.2022. 16:01

Putin najavio jačanje ruske vojne moći i nuklearnih snaga

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će njegova zemlja nastaviti da razvija svoj vojni potencijal, uključujući "pripremu za borbu" svojih nuklearnih snaga, u kontekstu sukoba u Ukrajini i krize sa Zapadom.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve