Vesti
19.07.2023. 11:50
Beta

Skupština Srbije

Premijerka predložila Slavicu Đukić Dejanović za ministarku prosvete

1
Izvor: EPA / SRDJAN SUKI

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predložila je narodnim poslanicima da za ministarku prosvete izaberu Slavicu Đukić Dejanović.

Premijerka je pročitala najvažnije navode iz biografije Đukić Dejanović, da je završila Medicinski fakultet i specijalizaciju, bila narodna poslanica u sedam mandata u republičkoj i saveznoj skupštini, više puta obavljala je i funkciju ministra, da bi do sada bila specijalna savetnica premijerke.

"Verujem da će joj saradnja sa Ujedinjenim nacijama o pitanjima održivog razvoja, obrazovanja, borbe protiv siromaštva, kao i iskustvo profesora i šefa katedre za psihijatriju Univerziteta u Kragujevcu, pomoći da uspešno i dobro obavlja funkciju ministra prosvete", rekla je premijerka u skupštini.

Brnabić nije pominjala razloge izbora novog ministra, kao ni razloge zbog kojih je prethodni ministar Branko Ružić podneo ostavku.

Za vršioca dužnosti ministra prosvete nakon neopozive ostavke Ružića imenovan je Đorđe Milićević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministar prosvete podneo neopozivu ostavku
1

Branko Ružić

07.05.2023. 18:37

Ministar prosvete podneo neopozivu ostavku

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je danas neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve