Vesti
17.08.2021. 10:54
R.E./Kosovo online

Aljbin Kurti

"Prihvatanje izbeglica iz Avganistana je deo saveza sa SAD"

Aljbin Kurti
Izvor: EPA / ERMAL META

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je pitanje prihvatanja avganistanskih izbeglica, pored humanitarne solidarnosti, i deo saveza sa Sjedinjenim Državama.

Kurti je tokom obilaska Kosovske energetske korporacije (KEK) istakao da se Vlada već mesec dana bavi tim pitanjem da su za to su formirani timovi, u saradnji sa američkim vlastima.

"Nadamo se najboljem za narod Avganistana. Vlada je mesec dana u redovnom kontaktu sa Sjedinjenim Državama radi pripreme u organizacionom i strateškom smislu oko smeštaja jednog broja avganistanskih izbeglica", rekao je Kurti, prenosi Kosovo online

Kurti je KEK obišao zajedno sa ministrom ekonomije Artanom Rizvanoljijem i tom prilikom ocenio da to jinstituciji treba novi upravni odbor sa integritetom i nova oprema.

"Oprema je zastarela, a nedostaju i inženjeri. Fokusirani na činjenicu da KEK u narednim godinama mora da bude proaktivan i inovativan", izjavio je Kurti.

Kosovski premijer je naglasio da KEK ima važnu ulogu u razvoju privrede i zahvalio se Evropskoj uniji na projektu koji će unaprediti poslovanje te korporacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti na dva fronta
Edi Rama i Aljbin Kurti

Ne voli da sluša diktate

13.08.2021. 16:25

Kurti na dva fronta

Odbacivanjem Vašingtonskog sporazuma Kurti kao da testira Sjedinjene Američke Države, dok se odbijanjem da Kosovo pristupi inicijativi „Otvoreni Balkan“ praktično otvoreno sukobio sa Edijem Ramom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve