Vesti
18.04.2023. 21:15
Beta

U Lazarevcu

Održan protest radnika EPS-a

1
Izvor: Shutterstock

Protest radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) završen je ispred Radničke česme u centru Lazarevca uzvicima "Ne u A.D!".

Nekoliko stotina građana i radnika tog preduzeća okupilo se u 18 časova kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom transformacije EPS-a u akcionarsko društvo.

Okupljeni oko radnog tela "Jedinstvo Kolubara", zahtevaju poništavanje odluke i stopiranje prelaska EPS-a iz Javnog preduzeća u akcionarsko društvo, a za tu odluku dali su sedam dana Ministarstvu rudarstva i energetike i Vladi Srbije.

Jedan od inicijatora Goran Perišić rekao je da je radnicima mesto u proizvodnji, a da su ih danas naterali da budu na protestu "isti oni koje radnici finansiraju od svojih članarina".

"Drugi naš cilj je da se zaustavi bahatost sindikalnih frakcija i da se iz sindikalnih ruku EPS vrati u radničke ruke", rekao je Perišić.

Naveo je da se prelaskom EPS-a u akcionarsko društvo stiče prvi korak ka privatizaciji.

Naglasio je da EPS mora da ostane i proizvođač i trgovac strujom, a da će radnici Kolubare ostati bez posla, a da će računi za struju biti veći.

Perišić je rekao da radnici nisu bili informisani o tome šta se dešava u preduzeću, kao i da nije bilo javne rasprave o transformaciji EPS-a.

"Ne dozvolimo novi Bor i Majdanpek! Kolubara nema alternativu! Jedan od najvećih krivaca jesu sindikati. Oni ne trea da rade prema ličnim interesima, već treba da štite radnike", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EPS dobio 5,5 miliona evra za obnovu turbina u TENT-u
1

Državne subvencije

11.04.2023. 16:50

EPS dobio 5,5 miliona evra za obnovu turbina u TENT-u

Preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) dobilo je 642,6 miliona dinara, odnosno oko 5,5 miliona evra, državnih subvencija za rekonsturkciju turbina na blokovima Termoelektrane "Nikola Tesla A" (TENT A), piše portal Nova ekonomija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve