Vesti
31.07.2023. 16:05
Beta

Niš

Poziv na protest zbog čestih nesreća

Saobraćajka, udes, sudar
Izvor: Shutterstock

Građani Niša, koji žive u naselju Durlan, najavili su da će organizovati protest u Knjaževačkoj ulici, na pešačkom prelazu na kojem je 19. jula stradao S.J. (46).

U pozivu za okupljanje koji je izlepljen u naselju i koji se deli društvenim mrežama, navodi se da pogibija njihovog komšije predstavlja "kap koja je prelila čašu".

"Dosta nam je više stradanja, a i lažnih obećanja gradskih čelnika da će nešto da preduzmu da podignu bezbednost pešaka u Knjaževačkoj ulici. Uzmimo stvari u svoje ruke i naterajmo ih da rade svoj posao", navodi se u pozivu za okupljanje.

Građani traže postavljanje pešačke ograde, osvetljene prelaze i usporivači ispred njih, kao i kamere koje bi beležile prekoračenja brzine.

Najavljeno je da će saobraćaj u Knjaževačkoj ulici biti blokiran ukoliko nadležni u roku od mesec dana ne ispune pomenute zahteve.

Protest će početi u ponedeljak 19.00 sati, na pešačkom prelazu u blizini raskrnice Knjaževačke ulice i Ulice Ilije Birčanina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prošle godine u udesima u Srbiji stradalo 60 vozača motocikala i mopeda
Saobraćajka, udes, sudar

MUP

20.02.2023. 17:02

Prošle godine u udesima u Srbiji stradalo 60 vozača motocikala i mopeda

U Srbiji su prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginula 42 vozača motocikala i 18 vozača mopeda, a trećina stradalih bilo je mladje od 30 godina, upozorili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve