Vesti
25.01.2022. 18:24
Tanjug

Vuk Jeremić

"Prvi izbor Narodne stranke je Aleksić, ali smo spremni da podržimo Ponoša"

izbori
Izvor: Shutterstock

Lider S SP Dragan Ðilas izjavio je da Miroslav Aleksić iz Narodne stranke do pre sedam dana nije ni pominjan kao predsednički kandidat opozicije i da je u toku istraživanje koje meri i njegov rejting, dok u Narodnoj stranci kažu da su iznenađeni tvrdnjama da rejting Aleksića nije meren.

Ðilas je kazao da S SP istraživanja rejtinga radi već 14 meseci i da su rezultate više puta objavljivali na svojoj Facebook stranici.

"Među kandidatima nije bio gospodin Aleksić, jer on do pre sedam dana nije pominjan kao potencijalni kandidat za predsednika Srbije", rekao je Ðilas na N1 i dodao da se u poslednjem istraživanju, koje se, kaže, upravo završava, meri i Aleksićev rejting.

U Narodnoj stranci su ranije kazali da su iznenađeni tvrdnjama da rejting Miroslava Aleksića nije meren i da je postajo dogovor sa S SP-om da se urade dva paralelna istraživanja koja bi izmerila potencijal nekoliko mogućih predsednickih kandidata.

Portparol Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je za N1 da su istraživanja upravo stigla i da pokazuju da su kandidati i Miroslav Aleksic i Zdravko Ponoš dobri, kao i još nekoliko ljudi.

Ðilas je juče izašao sa izjavom da je uveren da će sve opozicione stranke stati iza Zdravka Ponoša kao predsedničkog kandidata i da neće odustajati od tog predloga, dok su iz Narodne stranke na to reagovali saopštenjem u kojem su rekli da za Ponoša saznaju iz medija.

Nakon toga, lider Narodne stranke Vuk Jeremić je poručio da se prilikom određivanja kandidata opozicije za predsednika Srbije ne bi trebalo voditi bilo kakvim ličnim, partijskim ili nekim drugim posebnim interesima i da je važno očuvati jedinstvo koalicije Narodne stranke, ŠP i DS.

"Prvi izbor Narodne stranke je Miroslav Aleksić. Po mom mišljenju, i Aleksić i Zdravko Ponoš su dobri kandidati", rekao je Jeremić za Newsmax Adria.

On je dodao da bez obzira što je Ponoš član Narodne stranke koga predlaže predsednik S SP, a ne Narodna stranka, spreman da ga podrži.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bojan Klačar: Opozicija bi promene u boks-meču, a ne u šahu
Bojan Klačar

Intervju

28.09.2021. 14:15

Bojan Klačar: Opozicija bi promene u boks-meču, a ne u šahu

"I to je u suštini srž problema o kome mi govorimo. Politički akteri u Srbiji ne razgovaraju između sebe, politički akteri u Srbiji ne veruju jedni drugima. Kada kažem ne veruju, mislim na jednu bazičnu, minimalnu dozu poverenja koja bi trebalo da postoji. A to ne postoji."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve