Vesti
20.09.2022. 14:49
Beta

Predsednik Rusije

Putin: Redovno razgovaram s Vučićem

Vladimir Putin
Izvor: SPUTNIK POOL / PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u Moskvi da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju u zaštiti njenih prava i interesa.

"U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da našim srpskim prijateljima pružamo sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Putin na uručenju akreditiva ambasadorima dvadesetak zemalja među kojima je bio i ambasador Srbije Momčilo Babić.
 

Kako je objavljeno je na sajtu Kremlja, Putin je rekao da Rusiju i Srbiju povezuju strateški partnerski odnosi zasnovani na tradiciji prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti dva bratska naroda i da će Moskva nastaviti da produbljuje tu saradnju.

"Sa predsednikom Vučićem, u ličnim susretima i telefonom, redovno razgovaramo o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju naših srpskih prijatelja da vode uravnotežen, nezavisan kurs u međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, proširenju saradnje u privredi, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi", naveo je predsednik Rusije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aleksandar Vučić o ključnih šest meseci, Nemačkoj, Kosovu...
Aleksadnar Vučić

Predsednik Srbije

19.09.2022. 19:35

Aleksandar Vučić o ključnih šest meseci, Nemačkoj, Kosovu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da svet pa i Srbiju čekaju "ključnih šest meseci u kojima se pravi razlika", pre svega u Evropi između Nemačke, kao najsnažnije privrede, i svih ostalih.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve