Vesti
14.02.2024. 10:16
R. E.

Korisne informacije

Kako će za praznik raditi prodavnice, pijace, pumpe i da li će se plaćati parking

Prodavnica
Izvor: Shutterstock

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda na Sretenje – Dan državnosti Srbije, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost radiće izmenjeno, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

U četvrtak, na Sretenje 15. februara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok sutradan, 16. februara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati.

Na dan državnog praznika - Sretenje (15. i 16. februara), nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju.

"Veletržnica Beograd" će za vreme državnog praznika raditi 24 sata.

JKP "Parking servis" Beograd saopštio je da zbog obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije u četvrtak i petak, 15. i 16. februara, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Tokom predstojećeg praznika biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj ulici broj 31, Mileševskoj broj 51 i Bulevaru Milutina Milankovića broj 134g. 

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta, kao i kompleks "Međunarodni terminal" biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate kao i Služba za prenos vozila.

Od subote, 17. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Beogradske zelene pijace radiće u četvrtak i petak od 6 do 19 časova.

Beogradski buvljak "Miljakovac" radiće od 8 do 20 časova, pijaca cveća "Krnjača" od 8 do 19 časova, pijaca "Palilula" od 7 do 21 čas. Na pijaci "Dušanovac" prodaja robe iz vozila obavljaće se od 19 do 6 časova.

Garaže i parking-prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu i to: garaža u okviru pijace "Palilula" od 6 do 21 čas, garaža pijace "Zeleni venac" od 6 do 21 čas, parking pijace "Zemun" od 0 do 24 časa, a parking pijace "Dušanovac" od 8 do 19 časova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve