Vesti
21.12.2021. 10:22
Tanjug

Otvoreni Balkan

Rama polomio čašu i rekao: "To je dobar znak"

Edi Rama
Izvor: Shutterstock

Premijer Albanije Edi Rama je na sastanku u okviru Otvorenog Balkana slučajno razbio čašu dok je davao reč evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju, uz opasku da je to dobar znak za uspeh ove regionalne inicijative.

Premijer Albanije Edi Rama istakao je da, na početku plenarne sednice inicjative "Otvoreni Balkan" u Tirani, da potpisivanjem sporazuma počinje nova era koja će učiniti dinamičnijim saradnju tri zemlje - Albanije, Srbije i Severne Makedonije. 

"Potpisivanje sporazuma danas šaljemo jasnu i konkretnu poruku građanima, ali posebno privrednicima koji već posluju na ovom zajedničkom prostoru da će 2022. biti nova era, početak nečeg novog za njih, jer će ubrzati kretanje roba, usluga, kapitala i građana", kauzao je Rama otvarajući skup.
 

On je naglasio da će sporazumi, na čijoj će se brzoj primeni raditi, ukinuti duga čekanja na granici.

"Uveren sam da će ovo povezivanje postali jasan signal da ovaj prostor postaje dinamičniji i atraktivniji za poslovanje, jer će brzi protok roba, usluga, kapitala i građana biti nova praksa", rekao je Rama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Otvoreni Balkan je politički marketing"
Milo Đukanović

Milo Đukanović

27.11.2021. 18:45

"Otvoreni Balkan je politički marketing"

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović rekao je danas, komentarišući inicijativu Otvoreni Balkan, da se pridružuje onima "koji misle da je reč o političkom marketingu, pre nego ozbiljnoj ideji".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve