Vesti
06.06.2023. 09:00
Beta

Pre vremena

Počeo raspust u školama u Srbiji

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Raspust u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji počinje danas, a đaci koji žele da poprave ocene, moći će to da urade do 20. juna.

Odluku o ranijem završetku školske godine donela je Vlada Srbije 1. juna, nakon što je učenik sedmog razreda beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" ubio devet đaka i radnika obezbeđenja, a povredio još pet učenika i nastavnicu.

Vlada je u odluci navela da do 20. juna mogu trajati dopunska, dodatna i pripremna nastava, kao i drugi oblici nastave koji se odnose na podsticanje socijalnih i emocionalnih veština učenika.

Prosvetni sindikati i opozicione stranke ocenili su odluku o ranijem završetku školske godine kao ishitrenu, i da je doneta bez konsultacija sa zaposlenima u prosveti, a toj odluci protivio se i Savet roditelja škole "Vladislav Ribnikar".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stigao dopis školama o tome kako da zaključe ocene
učenik, škola, ispit

Kraj školske godine

02.06.2023. 10:47

Stigao dopis školama o tome kako da zaključe ocene

Ministarstvo prosvete poslalo je dopis školama u kojem podsećaju da je data mogućnost odstupanja od broja nastavnih dana do pet odsto. Shodno tome, školska godina za učenike srednje i osnovne škole završava se 6. juna.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve