Vesti
22.11.2021. 23:05
Tanjug

Dragan Bradić Sergije

Ratnik sa Košara, pomagao svima, a sada spava u šumi

šuma
Izvor: Shutterstock

Dragan Bradić Sergije (54), koji je živeo više od šest meseci u improvizovanoj zemunici u šumi na planini Javor, zbrinut je zahvaljujući upravi opštine Ivanjica koja je za njegov slučaj saznala iz medija.

Dragan Stamenić, koji je slučajno otkrio da Sergije živi u šumi, kaže da je bio u šoku kada ga je ugledao u zemunici koja je bila pokrivena celofanom.

"Niko živi nije znao da on nema krov nad glavom i da spava usred šume u zemunici. On je to verovatno krio, a ja ga znam kao čoveka koji je svima pomagao, kupovao je pečurke po Javoru, imao je mnogo para. Svima je davao i propao verovatno", rekao je Stamenić za Tanjug.

Naveo je da je Sergija poznaje iz perioda kada su zajedno išli u nadnicu, te da je puno vremena proveo na ratištu od Bosne do Kosova, a da se poslednji put sa Košara vratio ranjen.

Sergije je nedavno razgovarao sa novinarom "Glasa Zapadne Srbije" Gvozdenom Nikolićem, kojem je rekao da je prinuđen da živi na taj način jer je ostao bez zemlje i krova nad glavom, te da preživljava od hrane koju nađe u prirodi, pečuraka, borovnica i divljih jagoda i jabuka.

"Kosio sam ručno po 40 kosa livade. Ali ostao sam bez ičega, bilo me je sramota da tražim pomoć od bilo koga, sklonio sam se ovde i mučim svoju muku", rekao je on.

U tom razgovoru je dodao da "oseća da mu se bliži kraj", te da sumnja da će dočekati zimu u tim uslovima.

Nakon što je javnost uznemirila vest o "čoveku iz šume", predsednik opštine Momčilo Mitrović, kao i Sergijeve komšije, saznali su iz medija da on spava u planini.

"Iste noći smo otišli na Javor i ubedili ga da krene sa nama. Smestio sam ga u internat, pozvao lekare da ga pregledaju i vide kako stoji zdrastveno. Bio je vidno iscrpljen, jedva se kretao. Sve smo preduzeli da pomognemo i da ga zbrinemo", rekao je Mitrović i dodao da je Sergije dobio novu šansu za život i da će mu pomoći u tome.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Siromaštvo u EU: Alarmantni podaci
Evropska unija

Najteže u Albaniji

04.11.2021. 09:05

Siromaštvo u EU: Alarmantni podaci

Oko 40 odsto stanovnika Crne Gore bilo je u riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti, pokazali su podaci Evropskog zavoda za statistiku, Evrostat, za 2020. godinu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve