Vesti
11.01.2024. 19:35
Beta

Izbori 2023

RIK odbila još tri prigovora, evo i zašto

izbori, glasanje
Izvor: Shutterstock

Republička izborna komisija (RIK) odbila je u četvrtak još tri prigovora na izborni proces jer su ih, kako je odlučeno, podnela neovlašćena lica.

Odbijen je prigovor kandidatkinje sa liste "Srbija protiv nasilja" Adrijane Abrahamove koja je tražila uvid u izborni materijal sa biračkog mesta u školi "Žarko Zrenjanin" u Bačkom Petrovcu.

Na sednici RIK-a je navedeno da je opštinska izborna komisija dostavila materijal da je prigovor kandidatkinje podnet neblagovremeno, a RIK je naknadno utvrdila i da prigovor nije podnelo ovlašćeno lice.

RIK je odbio još jedan prigovor člana i zamenika člana izborne komisije sa istog izbornog mesta u Bačkom Petrovcu za koji je takođe nevadeno da je podnet od neovlašćenih lica.

Odbijen je i zahtev Ivice Vasića u ime koalicije Dveri i Zavetnika za kontrolu zapisnika biračkog odbora u Beloj Palanci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: "Nezadovoljni smo rezultatima izbora, ali..."
Ivica Dačić

SPS

06.01.2024. 09:32

Dačić: "Nezadovoljni smo rezultatima izbora, ali..."

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ponovio je da ta stranka nije zadovoljna rezultatima ostvarenim na minulim izborima, ali da nije razočarana.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve