Vesti
20.08.2022. 15:00
Beta

Milorad Dodik

"RS će podržati sve odluke Srbije u vezi sa Kosovom"

Milorad Dodik
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska podržati odluke i mere državnog rukovodstva Srbije prema Kosovu i Metohiji.

"Srbija se nalazi u delikatnom trenutku i pred izazovima. Moramo se svi okupiti oko politike Srbije prema Kosovu i dati podršku državnom rukovodstvu u koncipiranju politika, i stati iza tih politika kakva god odluka da bude", kazao je Dodik novinarima u Trebinju.

On je ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji složena i da jedinice međunarodnih snaga na severu Kosova prave određene punktove, što znači da su, kako je kazao, "izvor podrške privremenim vlastima u ovoj srpskoj pokrajini".

Još je naveo da se Srbija nalazi u delikatnom trenutku u kojem su prištinske vlasti podržane zapadnim faktorom, dodavši da je evidentno da na sastanku u Briselu nije bilo nikakvog dogovora, što znači da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostao na čvrstoj liniji stavova u vezi s Kosovom.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio je da će od 1. septembra krenuti sprovođenje odluke kosovske vlade o ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na severu Kosova i Metohije, navodeći da "postoje indicije da bi barikade mogle da budu podignute i pre tog datuma".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kurti odbacio svaku ideju koje su predložile EU i SAD"
Ričard Grenel 19.8.2022.

Ričard Grenel

19.08.2022. 10:16

"Kurti odbacio svaku ideju koje su predložile EU i SAD"

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je u petak da je kosovski premijer Aljbin Kurti u Briselu "odbacio svaku ideju koju su iznele EU i SAD".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve