Vesti
31.05.2023. 15:05

Nekoliko zahteva

RTS najavio štrajk

tv, televizor, televizija, program
Izvor: Shutterstock

Sindikat Radiotelevizije Srbije (RTS) Nezavisnost i Strukovni sindikat radnika RTS-a, će u četvrtak u 14 sati održati jednosatni štrajk upozorenja jer rukovodstvo javnog servisa nije odgovorilo u zadatom roku na njihove zahteve za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih, najavili su ti sindikati.

Zaposleni traže povećanje cene rada i povećanje iznosa za topli obrok i regres, zatim pravo na dostojanstven i bezbedan rad na javnom servisu, poštovanje Kolektivnog ugovora, kao i pravednu i realnu sistematizaciju poslova.

Zahtevi štrajkača su i prijem honorarnih saradnika u stalni radni odnos i funkcionisanje RTS-a u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima.

Zaposleni RTS-a će od 14 sati prekinuti rad i okupiće se u holu zgrade u Takovskoj 10 u Beogradu gde će im se pridružiti i zaposleni u Radio Beogradu, piše u najavi.

Dodaje se da će radnici i radnice dopisništava RTS-a prekinuti rad u isto vreme okupljeni u svojim prostorijama.

Štrajku upozorenja u RTS-u je prethodio protest radnika i radnica RTS-a koji je u aprilu organizovan u holu ove medijske kuće. Menadžment RTS-a od tada nije prihvatio ni jedan zahtev sindikata.

Kako je najavljeno, štrajku će se pridružiti i Sindikat RTS "Sloga" koji nije reprezentativan u RTS-u, dok su u Savezu samostalnih sidnikata RTS-a odlučili da se ne pridružuju štrajku iako podržavaju štrajkačke zahteve.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li znate koliko već dugo gledamo televiziju?
televizor, televizija, porodica

Istorija "čarobne kutije"

26.01.2023. 10:56

Da li znate koliko već dugo gledamo televiziju?

Džon Logi Berd, škotski inženjer, je pre 97 godina - 26. januara 1926, na tavanu u Londonu okupio čak 50 naučnika kojima je pokazao svoj novi izum – televizor. Od tada, ova tehnologija se razvijala velikom brzinom i ubrzo postala kraljica medijskog sveta.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve