Vesti
20.09.2023. 15:00
Beta

Donji Dorćol

Evo zašto bageri ruše terene koji su pripadali klubu porodice Đoković (FOTO)

1
Izvor: Beoinfo

Na Dunavskom keju u Beogradu počelo je uklanjanje teniskog terena, neposredno uz Spomenik braniocima Beograda 1915, a da bi tu bio izgrađen spomen-park.

"Spomenik je postavljen 1988. po idejnom rešenju vajara Nikole Kolje Milunovića (1935- 2016), koji je na toj lokaciji predvideo i izgradnju spomen parka, što nije urađeno",rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je naveo da je negovanje kulture sećanja izuzetno značajno i zbog budućnosti, te je, prilikom obilaska lokacije na kojoj je Spomenik, naglasio njegov istorijski značaj za Beograd i Srbiju.

Šapić je objasnio da će biti srušena i tri teniska terena od kojih je jedan izgrađen neposredno uz Spomenik.

"I kao bivši sportista, uvek ću da podržavam sport, ali postoje stvari preko kojih ne može da se ide", rekao je on i doda da su tereni izgrađeni pre pet ili šest godina i da su pripadali klubu porodice tenisera Novaka Đokovića, koja ih je, po ranijim navodima medija, vratila Gradu.

Šapić je kazao da će ostatati 14 do 16 teniskih terena koje će Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" dati na licitaciju.

Direktorka gradskog Zavoda za zaštitu spoimenika kulture Olivera Vučković je kazala da je toj ustanovi izuzetna čast da sprovodi radove na formiranju spomen parka.

Ukazala je da su prošle skoro četri decenije od kada nije zaživeo projekat spomen parka, te ocenila da se od danas ispravlja istorijska nepravda.

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić o rušenju na Slaviji: "Sve je po zakonu"
Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda

29.08.2023. 21:59

Šapić o rušenju na Slaviji: "Sve je po zakonu"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je rušenje na Slaviji, gde će biti izgrađeni objekti čiji je investitor bivši fudbaler Dejan Stanković, zakonski "čisto".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve