Vesti
01.06.2021. 16:20
Tanjug

Ramuš Haradinaj

"SAD neophodne za sporazum sa Beogradom"

Ramuš Haradinaj
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovio je, posle sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, da je američka uloga u dijalogu Beograda i Prištine "neophodna i neizbežna" za postizanje sporazuma sa Beogradom.

On je na Fejsbuku naveo da je američka uloga u dijalogu neophodna za postizanje sveobuhvatnog sporazuma koji, kako kaže, "rezultira uzajamnim priznanjem".

Haradinaj je rekao i da se na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet, još jednom založio za evroatlantsku perspektivu tzv. Kosova i članstvo u NATO.

Rekao je i da Kosovo "ima sreću da se nađe pored Amerike, države koja je podržala oslobođenje i izgradnju naše državnosti, a koja je i dalje naš strateški saveznik i najverodostojniji partner", naveo je Haradinaj.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

A sada nešto sasvim drugačije!
Aljbin Kurti

Tužba za genocid

10.05.2021. 16:06

A sada nešto sasvim drugačije!

Priština još jednom najavila da će 2022. godine pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu podići tužbu protiv Srbije za genocid. U nedostatku manevarskog prostora, odsustvu informacija i izlivu raznih non-pejpera na trusno balkansko tlo, kosovski Albanci odgovorili pokušajem zastrašivanja i pritiska na Beograd.
Close
Vremenska prognoza
light rain
9°C
24.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve