Vesti
15.09.2021. 19:23
Tanjug

Crna Gora

SDP osudio isticanje srpske trobojke u Budvi

Zastava srbije
Izvor: Shutterstock

Na glavnom bulevaru u Budvi, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, okačena je srpska trobojka, što su oštro osudili iz crnogorske Socijaldemokratske partije (SDP) .

Kako prenosi CDM, Socijaldemokratska partija oštro je osudila isticanje zastava druge države koje je po bulevarima, kako je navela, očigledno odradila lokalna samouprava.

Predsednik Opštinskog odbora SDP Budva Mihailo Ðurović ocenio je da se iznova pokazuje da je vlast u Budvi, kako tvrdi, ''''samo posluga vlastima predsednika Srbije Aleksadndra Vučića i zvaničnog Beograda'''', i da podržava "svaku njihovu, ma koliko glupavu, ideju".

Ðurović tvrdi da je Budva multietnička sredina i svetska turistička destinacija u kojoj se mogu čuti desetine jezika svakog dana i poručuje da pretvaranje Budve u "nacionalističku palanku neće proći, jer to ne želi ogromna većina u našem gradu”.

"Kraljica Mediterana, grad raznih kultura i naroda tokom dva milenijuma trajanja danas ima vlast koja svakodnevno produkuje nove probleme. A jedini odgovor koji imaju na te probleme je barjačenje po nalogu Vučića i stvaranje atmosfere podela po nacionalnim linijima. Zbog toga je krajnje vrijeme da vrate mandat građanima i da se uspostavi ozbiljna i odgovorna lokalna uprava koja neće deliti nego ujedinjavati Budvanke i Budvane", navode iz SDP-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hoće li Đukanović biti smenjen i uhapšen
Milo Đukanović i Stevo Pendarovski 13.9.2021.

Politički nekrolog

14.09.2021. 07:05

Hoće li Đukanović biti smenjen i uhapšen

Većinska Crna Gora, nema sumnje, sve glasnije postavlja ovo pitanje. Mitropolit Joanikije javno poziva na odgovornost predsednika države zbog kršenja Ustava i niza drugih zakona. Vlast ocenjuje da se na Cetinju 5. septembra dogodio pokušaj državnog udara uz podršku terorista iz kriminalnog miljea.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve