Vesti
20.03.2024. 18:33
Beta

Sednica

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Poslanici vladajuće većine u Skupštine Srbije su danas sa 153 glasova za i pet protiv izabrali doskorašnju premijerku Anu Brnabić za predsednicu Skupštine Srbije i ona je zauzela svoje mesto za stolom predsednika.

Izbor javnim glasanjem obavljen je bez prisustva većeg dela opozicije, a protiv su glasali poslanici iz grupe "Mi glas iz naroda" i "Mi glas iz naroda - Dr Branimir Nestorović".

Glasanje su, kao i celu sednicu pratile do sada nezapamćene mere obezbeđenja jer je pored stola predsedavajućeg sve vreme stojalo više od desetoro pripadnika MUP-a u civilu.

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije izabrali su uz buku i negodovanje opozicije, šestoro potpredsednika narodne skupštine.

Za njihov izbor javno je glasalo 155 a protiv je bilo četvoro poslanika.

Novi potpredsednici su Sandra Božić i Marina Raguš iz SNS-a, Snežana Paunović iz SPS-a, Elvira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara, Edin Đerlek iz Stranke pravde i pomirenja, i Jovan Janjić iz "Mi glas iz naroda" koji su zauzeli svoja mesta pored nove predsednice skupštine Ane Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mali o tome da li će biti premijer
1

Formiranje vlade

17.03.2024. 10:37

Mali o tome da li će biti premijer

Ministar finansija u tehničkom mandatu Siniša Mali rekao je u intervjuu Kuriru da ne smatra da se dugo čeka na formiranje vlade jer je bitnije da ona bude sastavljena od ljudi koji će dati svoj maksimum, koji će biti sposobni da donose važne odluke u godinama koje su za Srbiju izuzetno izazovne i u ekonomskom i u političkom smislu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve