Vesti
10.02.2022. 16:58

Sporni doktorat

Siniša Mali tužio Univerzitet

advokati, sudije, sud
Izvor: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali podneo je Upravnom sudu dve tužbe protiv odluka organa Univerziteta u Beogradu u vezi sa njegovom doktorskom disertacijom.

Upravni sud je formirao dva predmeta po tužbama Siniše Malog i to po tužbi od 13. decembra 2021. godine protiv Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu i po tužbi od 30. decembra 2021. godine, protiv tuženog Senata Univerziteta u Beogradu, precizirali su za Tanjug u Upravnom sudu.

"Navedeni predmeti su u radu i biće rešeni u razumnom roku, budući da su sudije dužne da rešavaju predmete po redosledu prijema tužbe u sud, u skladu sa Programom rešavanja starih predmeta i sa posebnim prioritetom u rešavanju predmeta koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim", navode iz suda.

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je krajem prošle godine doktorsku diplomu Malom.

Na sednici Senata je doneto rešenje o poništavanju prethodne odluke Senata Univerziteta u Beogradu iz decembra 2019. godine o stečenom naučnom nazivu doktor nauka, a doneta je zbog utvrdenog neakademskog ponašanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Domaći hitovi za koje niste znali da su "plagijati" (VIDEO)
Plagijat

"Pozajmljivanje“ muzike

09.02.2022. 13:05

Domaći hitovi za koje niste znali da su "plagijati" (VIDEO)

Odavno je poznato da naši muzičari vole da "pozajmljuju“ muziku od stranih izvođača. Tako su nastali neki od najvećih hitova koji nisu zaboravljeni ni danas.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve