Vesti
30.07.2021. 17:37
R.E./Tanjug

Jednoglasno - protiv

Skupština Republike Srpske: Nećemo primenjivati negiranje genocida

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Skupština Republike Srpske usvojila po hitnom postupku zaključak da se odluka Visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida ne primenjuje. Sednici Parlamenta je bila zatvorena za javnost, a zakoni su usvojeni jednoglasno.

Inače, u Republici Srpskoj do sada je 100.000 ljudi potpisalo peticiju protiv nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika Vlaentina Incka, izjavio je savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Radovan Kovačević.

"Ova peticija na još jedan direktan način pokazuje da su svi građani Republike Srpske po ovom pitanju apsolutno jedinstveni i da svi govorimo jedim glasom", rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci, prenosi RTRS.

Kovačević je rekao da peticijom, koju je pokrenuo Dodik, svi građani Srpske, a njih je u ovom trenutku već 100.000, "jasno iskazuju da odbacuju odluku koju je pokušao da nametne takozvani visoki predstavnik i da izražavaju stav da se u Srebrenici nije desio genocid".
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Odluka Incka je krah demokratije i slobode misli"
valentin inck, 23. 7. 2021.

Željka Cvijanović

23.07.2021. 17:18

"Odluka Incka je krah demokratije i slobode misli"

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon kojim se kažnjava "negiranje genocida" predstavlja krah demokratije i slobodne misli, krah medunarodne zajednice i konačno krah BiH, jer jedna država ne može funkcionisati na takvim postulatima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve