Vesti
26.10.2023. 13:15
R.E.

Skupština

Usvojena dva medijska zakona

mediji
Izvor: Shutterstock

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima.

U obrazloženju predloga ta dva zakona, Vlada je navela da će biti uvedena zabrana diskriminacije, ugrožavanja slobodnog protoka informacija, kao i vršenja pritisaka, pretnji ili ucenjivanja medijskih radnika.

Ministar informisanja Mihajlo Jovanović predstavljajući zakone poslanicima rekao je da će nakon usvajanja zakona građani biti bolje informisani, zaposleni u medijima zaštićeniji prilikom obavljanja svog posla, a mediji biti u prilici da građane informišu o temama iz svih oblasti života, pazeći da se tom prilikom ne ugrožavaju prava drugih, ili postupa protiv odredaba zakona.

On je naveo da će od sada članove REM-a redlagati nezavisna udruženja i tela, ali da će ih i dalje birati skupštinska većina.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Usvojen budžet i povećanje plata i penzija
1

Skupština Srbije

26.10.2023. 12:05

Usvojen budžet i povećanje plata i penzija

Skupština Srbije usvojila je u četvrtak Zakon o budžetu za 2024. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi i primanja u državnoj kasi u iznosu od 2.040,9 milijardi dinara, što je za 136,9 milijardi dinara, odnosno 7,2 odsto, više u odnosu na iznos prihoda koji je predviđen rebalansom budžeta za 2023. godinu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve