Vesti
29.10.2022. 09:19
Beta

Danica Grujičić

Slučaj BSŽ vakcina u Frontu: Svi roditelji obavešteni, 10 dece vakcinisano sada

Korona, beba
Izvor: Shutterstock

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da su prve bebe dobile BSŽ vakcinu koja štiti od tuberkuloze, nakon što je objavljeno da je 600 beba na Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) Narodni front umesto te vakcine primilo fiziološki rastvor umesto te vakcine.

 

Grujučić je za Radio-televiziju Srbije rekla da je u petak oko 90 porodica dobilo obaveštenje, a da je 10 dece primilo vakcinu.

"Određen je prostor, određeni su doktori koji će javljati roditeljima. Sada e nekih 90 porodica dobilo obaveštenje, 10 dece je dobilo već vakcinu u bolnici Narodni front. Sva beogradska deca tamo će dobiti vakcinu", kazala je ona.

Ministarka je rekla da su obavešteni i svi roditelji koji žive van Beograda, njih oko 90, kao i direktori domova zdravlja i sekundarnih zdravstvenih centara kojima teritorijalno pripadaju ta deca i dodala da će oni od ponedeljka početi da dobijaju vakcinu.

Grujičić je istakla da bebe koje su primile fiziološki rastvor nisu ugrožene i dodala da će vakcinacija te dece biti obavljena u narednom periodu, a da će ona svakog četvrtka objavljivati koliko je dece primilo neophodnu vakcinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nova studija: Kako je korona karantin uticao na bebe
Beba, dete

Sporiji razvoj veština

18.10.2022. 04:05

Nova studija: Kako je korona karantin uticao na bebe

Bebe koje su prve mesece života provele u karantinu, uvedenom tokom prvog talasa korone, sporije razvijaju neke veštine, nego deca rođena pre pandemije, sugerišu rezultati nove studije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve