Vesti
08.06.2021. 10:05
Tanjug

"Težak dan za Srbiju"

Smajlović: Očekujem kaznu doživotnog zatvora za Mladića

Ljiljana Smajlović novinarka
Izvor: Nemanja Jovanović

Novinarka Ljiljana Smajlović izjavila je da ima utisak da će Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu potvrditi prvostepenu presudu bivšem komandantu vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i da će mu biti izrečena kazna doživotnog zatvora.

Ona je za RTS rekla da nije uopšte slučajno to što se dva važna događaja - presuda Ratku Mladiću i sednica Saveta bezbednosti UN o Hagu odvijaju u istom danu.

"Sud u Hagu je sud UN, odnosno Savet bezbednosti ga je formirao. Dakle, ovo je način da se napravi maksimalni efekat. Da u jednom danu bude i ta, možda i na neki način i najvažnije presuda, zato što je Srebrenica najvažniji slučaj koji je rešavan u Hagu", rekla je Smajlovićeva.

Kako je rekla, ovo je težak dan za Srbiju, ali i dan kada treba da se izrazi pijetet žrtvama Srebrenice, kada treba da se saoseća s bolom njihovih porodica i kada o tome mora da se misli i da se poštuje bol tih porodica koje su izgubile toliko ljudi.

"Za mene je Ratko Mladić neko ko jeste počinio ratni zločin. Ja njega smatram ratnim zločincem. Nisam primetila da bilo ko ozbiljan tvrdi, govorim sada o pravnim i zapadnim ekspertima, da će se promeniti presuda u onom delu koji Bošnjaci i vlast u Sarajevu i tužilac Serž Bramerc najviše žele, a to je da se kaže da nije bio samo genocid u Srebrenici, već da je bio i u još šest opština", rekla je Smajlović.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Presuda za generala
Ratko Mladić

Ratko Mladić

07.06.2021. 09:51

Presuda za generala

Posle deset godina skrivanja i još deset godina sudskog procesa, Ratku Mladiću 8. juna biće izrečena konačna presuda. Da li je to kraj srebreničke priče?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve