Vesti
29.06.2023. 10:26
Beta

(Ne)očekivano

Smenjen školski odbor "Ribnikara"

Škola
Izvor: Shutterstock

Školski odbor Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je smenjen, a postavljen je privremeni organ upravljanja od pet članova, koji je do sada održao jednu sednicu.

"Na toj prvoj sednici mere koje je posle vanrednog nadzora naložila republička prosvetna komisija, s reči su počele da prelaze u dela", piše "Politika", navodeći da je inspekcija vanredni nadzor započela 22. maja, dok je 29. maja prosvetni vrh saopštio da je taj nadzor završen i da je predloženo da se direktorka škole Snežana Knežević i školski odbor koji upravlja školom razreše dužnosti.

Potom je trebalo da se imenuje privremeni organ upravljanja, što je i urađeno, ali i da se postavi vršilac dužnosti direktora osmoletke, što još nije urađeno, navela je "Politika".

Dodatno je naloženo da se protiv pedagoga, psihologa i sekretara škole sporevede disciplinski postupak, što podrazumeva da oni budu suspendovani do okončanja tog postupka.

U sredu 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osam učenika i portir, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni. U međuvremenu je, od posledica ranjavanja, preminula još jedna učenica. 

Zbog pucnjave je uhapšen K.K. (13), učenik te škole, koji je priznao da je počinio masovno ubistvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ne objavljujte na društvenim mrežama slike stradalih u Ribnikaru"
facebook-i-tviter.jpg

Važan apel

05.06.2023. 14:23

"Ne objavljujte na društvenim mrežama slike stradalih u Ribnikaru"

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je da se fotografije dece žrtava iz beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" ne koriste na društvenim mrežama za "dnevni aktivizam i promociju pojedinačnih interesa".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve