Vesti
13.05.2022. 12:44
Beta

Odlučeno

SNS i SPS formirali lokalnu vlast u Lučanima

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Srpska napredna stranka (SNS) formirala je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine novu lokalnu vlast u Lučanima, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Za predsednike Opštine i Skupštine opštine Lučani ponovo su izabrani  Milivoje Dolović (SNS) i Vesna Stambolić (SNS), koji su i u prethodnom mandatu obavljali te funkcije.

Pored zamenika predsednika opštine i Skupštine izabrani su i članovi Opštinskog veća koga čine predstavnici SNS-a i SPS-a.

U Skupštini Lučana, koja ima ukupno 35 odborničkih mandata, većinu ima SNS sa 20 odbornika, Grupa građana "Jedan tim" ima devet, SPS ima četiri i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) dva odbornika.

Odbornička gupa "Jedan tim" jedina je glasala protiv izabranih funkcionera lokalane vlasti, dok su odbornici POKS-a glasali za izbor predsednika Opštine Milivoja  Dolovića.

Vanredni lokalni izbori u Lučanima održani su zajedno sa predsedničkim i parlamentarnim izborima 3. aprila, posle ostavke tadašnjeg predsednika Opštine Milivoja Dolovića, koji je kao motiv naveo uštedu i smanjenje izbornih troškova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Raspisani opšti izbori u Bosni i Hercegovini
Bosna

Za 2. oktobar

04.05.2022. 13:31

Raspisani opšti izbori u Bosni i Hercegovini

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) donela je odluku o raspisivanju i održavanju opštih izbora 2. oktobra ove godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve