Vesti
17.04.2022. 09:58

Ana Brnabić

"SNS u Beogradu ima većinu odbornika da formira vlast"

Ana Brnabić
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rezultati ponovljenih izbora pokazali pravo stanje stvari - da narod želi da Srbiju vodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka koja će u Beogradu moći da formira vlast.

Brnabić je televiziji Prva rekla da je narod video u poslednjih 13 dana ko je kakav, da je "svaka zver pokazala svoj trag" i da je zato sada pobeda vlasti još ubedljivija.
 

"Ne slažem se da izborni rezultati imaju veze sa svađama u opoziciji, ovi izbori su imali veze samo sa Aleksandrom Vučićem, i ja se pitam da li je trebalo da više ponavljamo ono što je Vučić rekao da izbori nisu igra i da će se svi ujediniti protiv Vučića i SNS-a ako budu imali jedan glas više", rekla je premijerka u tehničkom mandatu.
 

Ona je ponovila da se naprednjaci u kampanji nisu bavili ni "time ko su Zavetnici, ni ko je Miloš Jovanović i koalicija oko njega", nisu se bavili ni svojim koalicionim partnerima iz SPS-a, a da se ponovo pokazalo da je Vučić u pravu kad je rekao da će se svi ujediniti ako imaju glas više.

Brnabić je rekla da će bez ikakve sumnje naprednjaci imati većinu u Beogradu i da ne bi sada javno rekla sa kim će praviti većinu od najmanje 60 odbornika.

"Red je da sačekamo da se izbori ponove na ostalim biračkim mestima, pa da pričamo o formiranju vlasti. Važno je sve što se desilo u poslednjih 13 dana, važne su poruke koje je poslao Aleksandar Vučić i da se videla i ta razlika u tonu Aleksandra Vučića i svih ostalih", rekla je Brnabić.
 

Dodala je da bi lično želela da se ponove izbori u Beogradu jer bi Vučićeva pobeda bila još ubedljivija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Srbiji - očekivano
Izbori, glasanje 7.4.2022.

Sumiranje rezultata

08.04.2022. 08:10

Izbori u Srbiji - očekivano

Ako bi neko želeo da u jednoj reči opiše izbore u Srbiji, najpogodniji termin bio bi – očekivano.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve