Vesti
04.05.2021. 16:40
Tanjug

Kamenovana kuća

Srbi na Kosmetu nemaju mira ni tokom Uskrsa

kosovo-srbija-2.jpg

Drugog dana Uskrsa kamenovana je porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine.

Sramotno je i nedopustivo da u vreme kada proslavljaju najveći hrišćanski praznik Uskrs, Srbi na Kosovu i Metohiji budu meta ekstremnih Albanaca i da nemaju mira ni na crveno slovo, saopštila je Kancelarij Vlada Srbije za KiM.

Kako se navodi u saopštenju, na drugi dan Uskrsa kamenovana je porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine. On se u trenutku napada nije nalazio u svom domu, ali je u dvorištu kuće bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletele kamenice i upućene joj psovke na albanskom jeziku.

Istovremeno, razbijeno je staklo i na automobilu đakona iz Orahovca.

"Ovakvi napadi perfidni su scenario da se Srbi koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije nateraju na zbeg, a oni koji razmišljaju o povratku, obeshrabre", kaže se u saopštenju.

"Ni za jedan od ovih napada počinioci nisu otkriveni, niti procesuirani i to govori da fraze o mirnom suživotu, verskoj toleranciji i održivom povratku koje slušamo od strane političara iz Prištine, ali i međunarodnih predstavnika, jesu samo prazne fraze koje demantuje realni život",stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlada Kosova planira da pokrene tužbu za genocid protiv Srbije
Kosovo

Do kraja 2022. godine

04.05.2021. 11:06

Vlada Kosova planira da pokrene tužbu za genocid protiv Srbije

Portparolka vlade privremenih prištinskih institucija Rozafa Keljmendi izjavila je da Priština planira da pokrene tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, ali ne ove, već do kraja sledeće godine
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve