Vesti
10.06.2021. 18:40
Tanjug

Kurti u svom stilu

"Srbija drži sebe kao taoca jer ne želi da prizna Kosovo"

predsednik kosova Kurti
Izvor: AFP POOL / KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da Srbija samu sebe drži kao taoca jer ne želi da prizna nezavisnost KiM.

On je to rekao novinarima u Tirani nakon završenog samita lidera Zapadnog Balkana.

"Želimo da se integrišemo u EU, u NATO. Priznanje Kosova je dobro i za Srbiju koja samu sebe drži za taoca jer ne želi da nas prizna", rekao je Kurti, prenosi portal Balkan veb.

Govoreći o polemici sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, Kurti je rekao da je do nje došlo jer Brnabić odbija da prihvati nezavisnost Prištine.

Dodaje i da bi Srbija trebalo da se ogradi od režima Slobodana Miloševića.

"Brojne inicijative su spojile lidere zapadnog Balkana kako bi se doneo duh evrointegracija. Regionalne inicijative su u zastoju jer Srbija ne želi da prizna nezavisnost KIM. A to bi doprinelo većoj saradnji. Nije dovoljno samo zajedničko tržište već i vrednosti EU da se ugrade u odnose u regionu. Za Srbiju je najvažnije da prizna nezavisnost Koosva kako bi prihvatila realnost", rekao je Kurti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zaharova: Albanci pretvorili Kosovo u crnu rupu Evrope
Marija Zaharova

Rusija osuđuje nasilje

14.05.2021. 22:40

Zaharova: Albanci pretvorili Kosovo u crnu rupu Evrope

Radikalni Albanci pretvorili su Kosovo u "kriminalnu crnu rupu Evrope", izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Close
Vremenska prognoza
mist
3°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve