Vesti
14.05.2023. 10:10
Beta

MUP

Šta da radite ukoliko vidite dete u streljani

Streljana
Izvor: Shutterstock

Važeći zakoni u Srbiji nisu predviđali starosnu granicu za odlazak u steljanu, ali se podrazumevalo da roditelji tamo ne vode decu, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Ona je rekla da je Vlada Srbije, nakon dva masovna ubistva u Beogradu i Mladenovcu, MUP-u pored kontrole streljana naredila i da u naredna tri meseca sa Ministarstvom pravde napravi propise kojima će maloletnicima biti zabranjeno da ulaze u streljane i tamo imaju obuku.

"Ono što je specifično, kao jedan od zaključaka vlade je da u postojećem Krivičnom zakoniku bude predviđeno posebno krivično delo za ono punoletno lice koje maloletnom omogućava da dođe u kontakt sa vatrenom oružjem, ili ga obučava da rukuje oružjem", rekla je Otović Pjanović za Radio-televiziju Srbije.
 

Prema njenim rečima, to je ranije bilo obuhvaćeno kroz krivična dela "izazivanje opšte opasnosti", ili "teško delo opšte sigurnosti", ali će sada biti posebno.

Upitana šta građani da rade ukoliko vide dete u streljani, Otović Pjanović je navela da imaju obavezu da pozovu policiju, nakon čega će ona sprovesti odgovarajuću proceduru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li je K.K. za tri puta u streljani mogao da nauči da puca? Evo šta kažu stručnjaci
pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.

Išao sa ocem

04.05.2023. 13:33

Da li je K.K. za tri puta u streljani mogao da nauči da puca? Evo šta kažu stručnjaci

Dečak K. K. (13) koji je ubio devet i ranio sedam osoba, nije mogao za tri puta u streljani da stekne iskustvo da sa takvom preciznošću, kao što je počinjeno, ubije svoje drugare, rekla je za Tanjug oružarka Ana Simonović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve