Vesti
09.12.2022. 20:00
Beta

Miroslav Čučković

Šta je sistem "dva blizanca" po kojem će biti građen novi most na Savi

Savski most
Izvor: Shutterstock

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković izjavio je u petak da će novi most preko Save biti građen proširenjem konstrukcije sadašnjeg Starog savskog mosta, po sistemu "dva blizanca" koji je primenjen i na Brankovom mostu.

Čučković za Radio-televiziju Srbije rekao da je Brankov most pravljen tako što je starom mostu dodat novi tako da ima dupli kapacitet i kako je dodao, to će se desiti i sa Starim savskim mostom.

On je naveo da će biti duplirani postojeći stubovi, odnosno da će ti delovi sadašnjeg mosta biti deo konstrukcije proširenog kapaciteta za novi most.

Za predloge građana da novi most bude izgrađen oko postojećeg Starog savskog, a da on bude sačuvan i pretvoren u pešački ili biciklistički, Čučković kaže da nisu mogući zbog izgradnje metroa u bloku 18.

"U bloku 18 je predviđena jedna stanica, ispod Save tunelska cev, izlazi kod spomenika Stefanu Nemanji i nastavlja ka Slaviji", naveo je gradski menadžer i dodao da će prilazi mostu biti regulisani kružnim tokovima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koji sve viseći mostovi u Srbiji nisu bezbedni, znaćemo uskoro
viseći most na moravi

Nesreća u Ovčar banji

08.11.2022. 10:35

Koji sve viseći mostovi u Srbiji nisu bezbedni, znaćemo uskoro

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je opštinskim inspekcijama izdat nalog za popisivanje nebezbednih visećih mostova u Srbiji i da bi spisak svih trebalo da bude poznat u narednih nekoliko dana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve