Vesti
02.08.2023. 15:30
Beta

Ne ponovilo se

Šta je sve nevreme porušilo u Beogradu

nevreme
Izvor: Ekspres

Sekretarijat Grada Beograda za energetiku saopštio je da je tokom vremenskih nepogoda u prethodnom periodu oštećeno ili oboreno više od 30 stubova i svetiljki javne rasvete, ali da su posledice gotovo u potpunosti sanirane.

Pored stubova, oštećeno je i nekoliko razvodnih ormara javnog osvetljenja, a prekinuto je oko 2.000 metara kablovskih raspona, kao posledica padova i lomljenja dotrajalih stabala, navodi se u saopštenju koje je preneo gradski sajt Beoinfo.

"Izvestan broj kvarova je prouzrokovan problemima u elektrodistributivnoj mreži, što je indirektno uticalo na kratkotrajne prekide u radu javnog osvetljenja, posebno na područjima sa mešovitom mrežom koja je u nadležnosti 'Elektrodistribucije Srbije' i Grada Beograda", piše se u saopštenju.

Dodaje se da je Grad Beograd uputio pomoć i Novom Sadu, koji je najteže bio pogođen nevremenom, kako bi bile sanirana šteta, kao i da je u tom gradu svakodnevno bilo angažovano pet vozila sa hidrauličnim platformama i pet ekipa radnika JKP "Javno osvetljenje".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Procena, obrada i isplata šteta od nevremena je naš prioritet“
1

Dunav osiguranje

24.07.2023. 16:21

"Procena, obrada i isplata šteta od nevremena je naš prioritet“

Materijalne štete izazvane nevremenom koje je ovih dana pogodilo i našu zemlju velike su, a Kompaniji "Dunav osiguranje“ do ovog trenutka podneto je više od 500 odštetnih zahteva, po različitim vrstama osiguranja.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve