Vesti
30.11.2020. 20:26
R. E. / RTS

STANIVUKOVIĆ: Srbija je majka, a Kosovo i Metohija deo Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Draško Stanivuković izabrani gradonačelnik Banjaluke rekao je u intervjuu za sarajevsku Fejs TV da je njegova zemlja Republika Srpska, a ne skraćeno "RS", kako taj entitet nazivaju u Federaciji BiH, i da je Srbija "majka", a Kosovo i Metohija deo Srbije.

Draško Stanivuković je na pitanje novinara, koji Republiku Srpsku naziva "RS", sme li da kaže "Republika Kosovo" kada već govori Republika Srpska, odgovorio da ne može jer je reč o delu teritorije Srbije, čiju samoproglašenu nezavisnost niko u BiH nije priznao, prenosi RTS.

Na opasku da ne sme da kritikuje SPC, Stanivuković je upitao zašto bi uopšte kritikovao Crkvu. "SPC je moja crkva, moja vera, zašto bih je kritikovao? SPC je očuvala moj narod, osnažila ga duhovno, održala sabornost mog naroda kroz vekove...", rekao je Stanivuković.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Primetio je da je u Sarajevu okarakterisan kao četnik i nacionalista samo zato što je bio u Crnoj Gori i podržao litije koje su se tamo održavale zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

U Sarajevu, kaže, postoji želja da se određena dešavanja stave u jedan okvir, a on misli da je taj okvir uzak.

"Volim da dođem u Sarajevo, volim da odem u Zagreb, ali obožavam da odem u Beograd", rekao je Stanivuković.

Dužnost mu je, kako je istakao, da se bori za svoj narod, ali da poštuje sve druge nacije i manjine, ne pravi razlike i želi da svi ovde živimo bolje.

"Ja sam zagovornik ideja ekonomskog patriotizma koje će u narednom periodu biti u fokusu naših akcija", rekao je Stanivuković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve