Vesti
04.06.2024. 17:45
R. E.

Vojska Srbije

Stigla nova generacija vojnika: Evo kako će im proteći obuka

Vojska
Izvor: Shutterstock

U centrima Komande za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu na dobrovoljno služenje vojnog roka primljeni su vojnici junske klase. 

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i vojnu opremu i potom su raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima koji ih očekuju.

U narednih mesec i po dana, oni će se osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi i obavljanje stražarske službe, i istovremeno unaprediti svoju fizičku sposobnost.

Potom sledi individualna specijalistička obuka, da bi poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici proveli u jedinicama Vojske Srbije, u kojima će se obučavati za izvršavanje kolektivnih zadataka roda ili službe i biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih aktivnosti zajedno sa profesionalnim sastavom.

Zainteresovani se još tokom služenja vojnog roka mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu, nakon čega će proći propisanu proceduru i steći uslove da odmah po završetku vojnog roka stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve