Vesti
19.06.2023. 14:06
Beta

NATO

Šta je Stoltenberg poručio Beogradu i Prištini

Stoltenberg
Izvor: EPA / Filip Singer

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovo je pozvao Beograd i Prištinu da ne preduzimaju korake koji vode daljoj eskalaciji i da se odmah vrate dijalogu u kojem posreduje Evropska unija.

Stoltenberg je na zajedničkoj konferenciji za štampu posle sastanka s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu rekao da je "nepokolebljiva posvećenost" NATO-a izvršavanju mandata Ujedinjenih nacija .
 

"Naše snage Kfor nastaviće da preduzimaju sve neophodne mere da obezbede sigurno i bezbedno okruženje i slobodu za sve zajednice na Kosovu. Pozivamo sve strane da ne preduzimaju dalje korake koji vode daljoj eskalaciji i da se odmah vrate dijalogu u kojem posreduje EU", rekao je on.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rama i Kurti: Otvaranje novog fronta
aljbin kurti, edi rama 19.6.2023

Kosovsko pitanje

19.06.2023. 14:05

Rama i Kurti: Otvaranje novog fronta

Čije je Kosovo? Ko ima veća prava na njega? Postoje bar tri odgovora na ova pitanja i u zavisnosti od ugla gledanja sva tri su tačna. Kako godine prolaze, Srbija sve manje može da se osloni na brojeve. Nije ovo više svet kao pre 30 ili 40 godina, kada je moglo da se igra na kartu istorije, na priču o "svetoj srpskoj zemlji“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve