Vesti
14.06.2022. 13:17
Beta

Novi Pazar

Tužilaštvo: Zukorlić preminuo prirodnom smrću

Muamer Zukorlić
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Bivši predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sandžački muftija Muamer Zukorlić preminuo je prirodnom smrću, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pozivajući se na nalaze odbukcije.

U saopštenju se navodi da su izmerene vrednosti toksičnih metala u dostavljenim uzorcima bile u okviru normalnih vrednosti i da nisu uzrok Zukorlićeve smrti.
 

"Uzimajući u obzir Zukorlićevu celokupnu medicinsku dokumentaciju i obdukcioni nalaz, njegova smrt je prirodnog porekla i nastupila je kao posledica prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja", saopšteno je iz tužilaštva.
 

Zukorlićev sin Usame je početkom aprila u obraćanju javnosti izneo informacije da su analize dve inostrane laboratorije pokazale da postoji sumnja da je njegov otac otrovan.

Nalaze je uz krivičnu prijavu, predao Republičkom javnom tužilaštvu koje je predmet predalo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

U sklopu istrage tada je naložena ekshumacija i obdukcija, koja je obavljena 6.maja, nakon čega je Zukorlić sahranjen u haremu Altun-alem džamije u Novom Pazaru.

Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra, u 51. godini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Muftija Zukorlić je, možda, otrovan?!
patolog, doktor, laboratorija

Nova saznanja

11.04.2022. 08:22

Muftija Zukorlić je, možda, otrovan?!

Sin Muamera Zukorlića i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, na vanrednoj konferenciji za medije je rekao da su laboratorije iz inostranstva navele da Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću već da je otrovan teškim metalima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
14.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve