Vesti
04.05.2023. 20:21
RTS

Tužilac Nikola Uskoković

"Maloletni ubica je u psihijatrijskoj ustanovi, a otac će u petak biti saslušan"

1
Izvor: Shutterstock

Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rekao je da nijedan detalj zločina koji se dogodio u školi na Vračaru neće biti neistražen.

Uskoković je gostujući na RTS izjavio da se dečak koji je izvršio nezapamćeni zločin od juče nalazi u psihijatrijskoj ustanovi, uz odobrenje njegovog staratelja, gde se preduzimaju mere – opservacija i medicinsko posmatranja.

"Tim radnjama koordinira postupajući tužilac za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je i vršio uviđaj na licu mesta, sa dežurnim zamenikom iz Odeljenja za opšti kriminal", objasnio je Uskoković.

Ističe da se istraga kreće u više pravaca, kao da nijedan detalj neće biti neistražen, objašnjavajući da, prema zakonu, dečak zbog godina ne može krivično da odgovara.

Naglašava da se otac tereti za krivično delo protiv opšte sigurnosti, te da mu je određen pritvor od 48 sati – u toku kojih teče istraga, posle čega će biti priveden tužiocu na saslušanje.

"Za petak je zakazano njegovo saslušanje. Za krivično delo koje mu se stavlja na teren, zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora", priča Uskoković.

Prema njegovim rečima, ovakav zločin je nezapamćen u Srbiji od Drugog svetskog rata.

"Kada na licu mesta vidite suzne oči na licima osoba iz Hitne pomoći, taj prizor ne može da ne ostavi trajni utisak na vas", priča Uskoković. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stigao toksikološki nalaz dečaka K.K.
pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.

Važno

04.05.2023. 13:08

Stigao toksikološki nalaz dečaka K.K.

Advokat Irina Borović saopštila je Tanjugu da je poznat rezultat toksikološkog nalaza dečaka koji je u školi ubio devetoro ljudi.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve