Vesti
09.05.2023. 21:56

"Vladislav Ribnikar"

Evo šta će biti sa učionicom u kojoj se dogodio masakr

Škola Učionica
Izvor: Shutterstock

Kao što se i spekulisalo poslednjih dana, učionica, u školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj se desio masakr, nikada više se neće koristiti.

Ovo je najavio Dejan Ristić, direktor Muzeja žrtava genocida, koji je inače i član saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

"Svi zajedno smo doneli odluku o tome, na nivou škole, to je da ta učionica u kojoj se desio zločin više nikada ne bude korišćena kao učionica. Postaće memorijalna učionica, posvećena dečici koja su stradala, dečici koja su ranjena i koja će se Bože zdravlja oporaviti i našem Draganu, tom divnom čuvaru koji je bdeo nad našom decom u ono vreme kada su se ona nalazila u školi", rekao je Ristić za emisiju "Oko" RTS-a.
 

Prema njegovim rečima, ako pokuša da napravi paralelu, u našoj prošlosti, koja bi donekle ličila ovoj tragediji, onda bi to bilo streljanje đaka u Kragujevcu oktobra 1941. godine.

Škola straha

Tragedija u "Ribnikaru"

Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

"To su deca koja su izvedena iz škole i streljana. Ovaj put su naša deca streljana u školi. Veoma je važno da budemo svesni toga šta se desilo, koje su to razarajuće posledice po društvo", naveo je Ristić i dodao da je ovo tragedija koja je potpuno razorila srpsko društvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I devojčica iz Francuske među žrtvama masakra u školi "Vladislav Ribnikar"
1

Francuski mediji pišu

04.05.2023. 11:54

I devojčica iz Francuske među žrtvama masakra u školi "Vladislav Ribnikar"

Francuski list "Figaro" (Le Figaro) potvrdio je da je među devet žrtava oružanog napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu bila francuska učenica i dodao da je neviđeni masakr sa predumišljajem počinio đak od 13. godina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve