Vesti
09.05.2024. 17:02
Beta

Odlučeno

Univerzitet u Beogradu ima novog/starog rektora

univerzitet, fakultet
Izvor: Shutterstock

Savet Univerziteta u Beogradu izabrao je profesora Vladana Ðokića za rektora Univerziteta u Beogradu za mandatni period od naredne tri školske godine.

Za njega je glasalo 38 članova Saveta, koliko ih je prisustvovalo današnjoj sednici, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

Većinom glasova, na predlog rektora Đokića, za prorektore su izabrani profesori Zorica Vujić sa Farmaceutskog fakulteta, Dejan Filipović sa Geografskog, Nebojša Bojović sa Saobraćajnog i Vladimir Cvetković sa Fakulteta bezbednosti.

Đokić je nakon izbora poručio da će prioriteti u naredne tri godine biti obezbeđivanje finasijske stabilnosti Univerziteta i svih njenih članica, dovođenje većeg broja stranih studenata i pomoć u rešavanju stambenog pitanja mladim naučnicima i profesorima, na osnovu korišćenja univerzitetske imovine i nekretnina, te da u vezi sa svim ovim pitanjima očekuje aktivniju pomoć države nego do sada.

Đokić je za rektora Univerziteta u Beogradu danas izabran drugi put, a prvi put je na tu funkciju biran u junu 2021. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
23°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve