Vesti
05.04.2024. 13:10
Beta

Važne informacije

Upis dece u predškolske ustanove Beograda: Kada počinje i kako funkcioniše

Dete, vrtić, škola
Izvor: Shutterstock

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 8. aprila i trajaće do 17. maja, najavila je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić, preneo je sajt Beoinfo.

Kako je preneo Beoinfo, Čamagić je kazala da će se zahtevi za upis podnositi elektronskim putem, preko usluge "eVrtić" na portalu "eUprava", kao i da se sva potrebna dokumentacija pribavlja po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove.

Dodala je da će preliminarne liste upisane dece biti objavljenje 10. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna.

"Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula", rekla je Čamagić.

Prema njenim rečima, na teritoriji Beograda u toku je izgradnja nekoliko novih objekata, te će se i tokom godine otvarati nova mesta.

"Ono što je bitno, jeste to da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je članom 28. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra", izjavila je ona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
12.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve