Vesti
13.07.2022. 14:29
Beta

Kosovo

Uputstvo za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice

Saobraćaj, automobili
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih vlasti u Prištini izdalo je administrativno uputstvo koje detaljno objašnjava uslove i potrebnu dokumentaciju za preregistraciju vozila sa "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE”, "DA" ili "DJA" tablica na RKS. 

Preregistracija će se vršiti u Centrima za registraciju vozila u mestu prebivališta vlasnika koji će biti u obavezi da srpske tablice preda ovom Centru. U slučaju da je vozač izgubio tablice, za preregistrovanje biće mu potreban izveštaj iz policije, prenosi portal KoSSev. 

Odluku od 29. juna je obavezala vlasnike vozila sa oznakama srpskih gradova na Kosovu da izvrše preregistracuju na tablice RKS. Prema toj odluci, rok za preregistraciju vozila sa tablicama "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE”, "DA" ili "DJA" na RKS biće od 1. avgusta do 30. septembra i neće se produžavati. 

Pravo na preregistraciju imaće vlasnici vozila koji su imali srpske registracije u periodu od 10. juna 1999. godine do 21. aprila 2022. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kosovo: Hoće li se naći rešenje za registarske tablice?
kosovo

Dželjal Svečlja

15.04.2022. 14:49

Kosovo: Hoće li se naći rešenje za registarske tablice?

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjal Svečlja izjavio je da Policija Kosova ima planove kako da postupi "u svakoj situaciji" po pitanju "međusobnog priznanja" registarskih tablica sa Srbijom.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve