Vesti
09.03.2024. 13:05
R.E.

Razmatra se

Vojni rok: Tri meseca obavezno, ko hoće može i devet?

vojnik, vojska
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se razmišlja o uvođenju vojnog roka i to u trajanju od tri meseca, a za one koji hoće doborovoljno šest ili devet meseci i dodao da se na tome trenutno radi.

"Ljudi na tome rade, morate da pripremite mnogo akata, morate da uradite sve planove, pa da vidimo. I kada budemo videli, onda donosimo odluke, idemo pred narod i razgovaramo sa ljudima".

Vučić je rekao da se ide i na transformaciju Vojske Srbije i da će sve da se menja.

"Sve menjamo u vojsci, bukvalno sve iz koncepta sadašnje četiri brigade, lokalizovane po mestu stanovanja, sve ćemo drugačije da radimo, neću još da govorim, dakle kako ćemo kroz divizije, pukove i sve drugo da uvezemo, da u svakom trenutku imamo mogućnost dejstva i delovanja na bilo kojem delu teritorije, plus dodatno ojačanje".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kolike su plate vojnika u Srbiji, a kolike u Hrvatskoj
1

Aktuelno

28.02.2024. 17:12

Kolike su plate vojnika u Srbiji, a kolike u Hrvatskoj

Posle odluke Vlade Hrvatske da poveća plate u oružanim snagama u proseku za oko 40 odsto, prosečna primanja za vojničke činove u neto iznosu u toj zemlji iznose oko 1.150 evra, što je za oko 67 odsto više u odnosu na primanja u Vojsci Srbije (VS), piše Balkanska bezbednosna mreža.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve