Vesti
17.06.2023. 18:15
Beta

Loše vesti

Vanredna situacija zbog poplava i u Kragujevcu

1
Izvor: Beta / MUP SRBIJE

Gradski Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji grada Kragujevca da bi se u što kraćem roku i po prioritetima pomoglo građanima da saniraju štetu od poplava, saopštila je gradska uprava.

Odluka o vanrednoj situaciji je doneta na telefonskoj sednici Štaba, na predlog komandanta štaba i gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića.

Kako je saopšteno, ekipe Sektora za vanredne situacije i gradskih preduzeća "Šumadija" i "Vododvod" rade na saniranju štete od obilnih padavina u četvrtak na teritoriji grada, kao i na seoskom području, u Masloševu i čitavom potezu ka Stragarima.

Jedna od najkritičnijih lokacija je Levačka ulica u naselju Palilule, gde vatrogasci spasioci preko 30 sati crpe vodu iz stambenih i drugih objekata, a potrebna je i sanacija štete na infrastrukturi.

Po rečima načelnika Uprave za vanredne situacije Kragujevaca Zorana Kočovića, od sutra počinju rad komisije za procenu štete po prijavama gradjana.

Zbog poplava je ranije vanredna situacija proglašena u 52 lokalne samouprave u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poplave u Srbiji: Do sada evakusiano 295 ljudi
1

Vanredna situacija

17.06.2023. 09:27

Poplave u Srbiji: Do sada evakusiano 295 ljudi

Od 26. maja do danas zbog poplava koje su pogodile Srbiju, evakusiano je 295 ljudi, a vanredna situacija proglašena je u 52 lokalne samouprave.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve